Star Wars The Old Republic MMORPG

2025

Novi MMORPG koji bi mogao biti najpopularniji do sada, i prvi u nizu novih koji bi mogao skinuti veliki World of Warcraft sa ”trona online senzacija”. Iako igra pripada serijalu Star Wars: Knights of old republic (poznat kao SW:KOTOR), Old republic (poznat kao SW:TOR ili samo TOR) neće biti u nikakvoj fizičkoj vezi sa prijašnjim dijelovima. Kao i obično kod MMORPG igara, ova će isto biti dostupna samo za Microsoft za sada, a možda i za Mac kasnije. SWTOR je kreiran od strane BioWarea (poznati po igrama Mass Effect trilogija, Neverwinter nights, Dragon Age, KOTOR itd.), a biti će objavljen pod snažnom rukom opakih igrača iz svemoćnog EA gamesa i Lucas Artsa naravno. Izlazak igre se očekuje krajem 2011. godine, ali točan datum još uvijek nije objavljen, što je malo zabrinjavajuće s obzirom da smo već na pola tekuće godine. Što se tiče cijene igre, Lucas Arts još ništa nije objavio po tom pitanju, tako da se svašta može očekivati. Naravno, nadajmo se da bude buy the game &  play filozofija :) . Iako, jako teško, jer su autori već najavili da će postojati mjesečna naknada, ali nikada se ne zna.

Po prvi puta se koristi Hero Engine – nova okolina koja je upravo namijenjena mmorpg tipovima igara. Osim što je to nova serija enginea, znači odlična, unaprijeđena i totalno nova grafika, ovaj engine također podržava i 3D. Zamislite najdraži mmorpg igrati u 3D formatu, jako jako privlačno zvuči. Na službenoj stranici igre često se postavljaju pitanja vezena uz sam koncept igre, pa će daljnji tekst pokriti osnovne točke najbitnijeg dijela igre. Dakle, glavna tema – sukob između reda Jedia i reda Sithova (tj. bitke između dvije ”akademije”) Svi koji vole Star Wars serijal, znaju da postoje dvije strane – Dark Side i Light Side. Likovi su podijeljeni na idući način:

VRSTE: Chiss, Human, Miraluka, Mirialan, Rattataki, Sith Pureblood, Twi’lek i Zabrak

KLASE: Trooper, Smuggler, Jedi Knight, Jedi Consular, Bounty Hunter, Sith Warrior, Imperial Agent i Sith Inquisitor.

Ovo je malo drugačije nego u drugim mmorpg igrama. Dakle, postoji light i dark side. Ako ste sith warrior, onda ste definitivno dark side, iako možete kroz tijek igre mjenjati tu situaciju, ovisno o djelima koja radite (dobra ili loša), questove koje obavljate i naravno o samom ishodu tih questova. Znači, u toj situaciji, ako idete suprotno od puta odabranog na početku igranja, postajete suprotnost onoga što jeste (npr. iz Jedi Knight, igrajući putem prema dark sideu, postajete Sith Warrior). No, čini mi se kako će više popularne biti klase kao što su imperial agent ili bounty hunter, jer je upravo tu ona čar igranja online i putovanja po ogromnom svijetu SWTOR-a.

Jedino se pitanje na kraju postavlja – kolika će biti stvarna popularnost ove igre? Hoće li WoW pasti na koljena, hoće li SWTOR biti dostojan takve titule, i najvažnije pitanje, hoće li GW2 preuzeti sve ”ovlasti” u svijetu mmorpg igara? Samo se nadajmo da će igra biti kvalitetna onako kako nam je do sada i prikazana kroz prezentacije i trailere.

Oglasi

About Igloc

Zovem se kao što vidite Ivan Gloc, bavim se 3D printanjem i od 2009. aktivno se bavim online poslovima. Imao sam jednu rupu od 2014. do 2016. godine gdje je sav moj rad do tada pao u vodu. Svi blogovi i web stranice na kojima sam radio kao dodatak mjesečnom budžetu pao je u vodu i više niti jedan projekt ne postoji. 2016. opet sam se odlučio malo pokrenuti i krenuti u te vode ali na drugi način. Primarni cilj je pokušati napisati koju eKnjigu, educirati druge u online marketingu te samom pristupu Internet poslova. Ovo FUN web sjedište namjenjeno je mojoj djeci. Bolje da tu gledaju crtane filmove i sve što ih zanima nego da lutaju bespućima jubitubija. Nadam se da će još nekome biti od koristi. Pogledaj sve objave od Igloc

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: